lasagne: Hozzávalók a hús szószhoz: 1kg darált hús.3 30g paradicsom sűrítmény (konzerv),1 fej vöröshagyma,3dl víz,olaj, bazsalikom,oregánó,só,bors,fokhagyma,kakukkfű,szárított vagy friss petrezselyem Nem mellesleg kelleni fog még lasagne tészta és sajt
A besamellhoz:1l tej, 10dkg vaj,10dkg liszt,só,bors,szerecsendió
Ellkészítés a húsnak: 1 fej vörös hagymát fedarabolunk mald kevés olajon megdinszteljük a hússal együtt. Azután rárakjuk a vizet és a paradicsomot. utána befűszerezük és hagyjuk rotyogni.
A besamell: A tejet a lisztett a vajat gázon csomómentesre keverjük és addig kell kavargatni amíg el nem kezd sűrűsödni és szintén fűszerzzük.
Az összerakás. egy tepsibe rakjunk lasagnr tésztát rá a hús szószt arra pedig a besamelltaztán sajt.ügyeljönk arra hogy az utolsó réteget úgy kell megcsinálni hogy :tészta,besamell,sajt. a hús kimarad. végül rakjuk be a sütőbe 220fokon és 30percig sütjök.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
És elkészült